Lockdown verhaal

KNIPCIRCUS


De grote circustent, die van het Chinees Staatscircus stond inmiddels opgebouwd en binnen waren de standbouwers druk bezig om de het grootste KKC (kappers knip circus) van Nederland op te bouwen dit keer dus geen jongleurs maar kappers in de piste met swingende scharen.
De 653 wasbakken waren inmiddels geïnstalleerd en 1863 spiegels en stoelen werden op hun plek gezet. Alles was bijna klaar voor de Grand Opening.


De scharenslijpers waren druk aan de slag er moesten 3726 scharen geslepen worden.
Inmiddels stond er al een lange rij knipklanten voor de tent elke 1,5 m een klant kortom een alsmaar groeiende rij van zeker 5 kilometer nog langer dan wachtrijen die normaal bij de Disneyland attracties staan.


De Kappers waren bezig met de warming-up onder leiding van een coach hadden zij zich opgesteld verdeeld over de twee velden van een achter de tent gelegen voetbalclub.
Via een grote geluidsinstallatie riep de kapperscoach de oefeningen door, strek en buig strek en buig, het was duidelijk dat de 1863 kappers bezig waren met vingertraining om zich voor te bereiden op de grootste inhaalmanoeuvre sinds de lockdown.


Inmiddels waren ook containerwagens vol met desinfectie handgel, shampoo, conditioner, schuimversteviger, gel en wax achter de circustent geplaatst, door middel van lange slangen werden de producten getransporteerd richting de Kappersplaatsen in de tent.


Achterin de tent was het Groot Kappers Show orkest aan het oefenen, en de eerste tonen van het strijdlied “ Eye of the Tiger klonk uit de luidsprekers.
Ook de afhaal catering was druk in de weer met het maken van duizenden frietjes kapsalon voor zowel de knipartiesten als de klanten.


Voor de regie hadden ze de producers van de Haarmodelijn gevraagd die waren bekend met grote events, zij waren samen met de organisatoren van het vaccinatieprogramma in de race om deze productie binnen te halen maar werden uiteindelijk de winnaars vanwege hun snelheid en originaliteit .


Overigens waren er zo veel aanmeldingen dat er wel 150 circustenten konden worden gevuld met knipklanten daarom hebben de producers in een KOT vergadering (kappers outbreak team) met ANKO -FNV Mooi en CNV Vakmensen besloten om er een landelijk circus van te maken en brandt het licht inmiddels bij alle kapsalons in Nederland en ook daar staan Kappers klaar voor de grootste Knipmarathon van Nederland sinds 1891.


Voor het startsein is de Minister President Mark Rutte gevraagd, hij zal dinsdagavond, als alle omstandigheden goed zijn het startsein geven door witte rook uit de schoorsteen van het torentje te laten komen dan kunnen op 2 maart de circuspoorten open.
Overigens kent het Kapperscircus wel duidelijke spelregels voor alle deelnemers, maar aangezien de Kappers gedisciplineerde mensen zijn gaat dat wel lukken.


The Knipshow must (again) go on