Lockdown verhaal

We zijn er nog (niet)

Ik denk dat voor iedereen zo ongeveer de drukte, waarbij we bijna door onze klanten omver werden gelopen in de kapsalon wel een beetje voorbij is.
Terug naar normaal noemen we dat, alhoewel we nog steeds gemuilkorfd ons werk moeten doen met de nodige restricties en de band met onze klanten toch niet meer zo close en innig is als vroeger door alle regeltjes, maar met de zogenaamde gepaste afstand kunnen we toch weer lekker aan de bak en haar laten vallen.

De schade zullen we wellicht dit jaar niet meer kunnen inhalen, en het zal nog wel een hele tijd duren voor we weer wat spek op de botten hebben, we mogen straks wellicht weer een hoop centen terug gaan betalen aan de belastingdienst, en ondanks het feit dat de belastingdienst nog worstelt met de toeslagen affaire en het nog een pijnhoop is op de afdeling uitbetalen, heb ik begrepen dat de afdeling terug halen inmiddels weer op volle sterkte is.
Maar laten we proberen positief te blijven en met kunst en vliegwerk en gepaste zuinigheid weer lekker door gaan met daar waar we goed in zijn mooi haar en omzet maken.

Ik merk dat heel veel mensen wel een beetje klaar zijn met alles wat corona heet, gelukkig komen er langzaam wat versoepelingen, maar helaas voor veel branches is het einde nog niet in zicht, en dan doel ik op de evenementen sector, de artiesten, geluid en licht mensen, decorbouwers, theatermakers etc. etc.

Gezien het feit dat ook mijn werk als producent van Kappersshows onder de doelgroep evenementen valt en we nog steeds niet het Theater in mogen ondervind ik aan den lijve wat het betekent om al meer dan een jaar creatief aan de ketting te liggen.

We staan te popelen om weer mooie shows te mogen produceren en u als hooggeëerd publiek te mogen verwelkomen tijdens een Haarmodelijn show of ander evenement.

Overigens is ondernemen ook vooruitkijken en risico’s nemen, dus hebben we heel voorzichtig een optie genomen op een grote Schouwburg en een datum geprikt voor de herfst wintereditie van de Haarmodelijn op maandag 4 okt van dit jaar.
Maar dan moeten de corona cijfers natuurlijk wel een dalende lijn blijven laten zien, zodat de druk afneemt op de ic-afdelingen van de ziekenhuizen en het aantal corona patiënten blijft dalen.

Gelukkig komt ook eindelijk het nationale vaccinatieprogramma “Circus Prik” goed op gang, ik heb dit evenement ook al mogen bezoeken en aan den lijve ondervonden hoe het voelt om een astraatje naar binnen geduwd te krijgen en ik moet eerlijk bekennen het stelde niks voor en ik ben er fluitend doorheen gefietst gelukkig zonder enge bloedpropjes of andere bijwerkingen, maar dat is natuurlijk voor iedereen verschillend.

En nu maar hopen dat we allemaal snel aan de beurt komen om dit shotje te halen, ik begreep dat als we 70% dekkingspercentage hebben dat we dan weer een beetje kunnen gaan leven en leuke dingen kunnen ondernemen, net als in de tijd dat geluk nog heel gewoon was, toen we zelf mochten bepalen wat we gingen doen en welke reizen we mochten maken. Wie had ooit kunnen bedenken dat dit ineens voorbij kon zijn.

Gelukkig heb ik ook weer mijn eerste biertje op een terras mogen drinken met enkele vrienden die op afstand aan een ander tafeltje van het gerstenat genoten, maar gelukkig hadden we onze megafoons meegenomen zodat we met deze roeptoeters toch nog een beetje op afstand met elkaar konden communiceren.

Overigens was mijn vriendin erg blij, want ik was vroeg thuis en dat was vroeger (toen geluk nog heel gewoon was) nog wel eens anders, ik behoor namelijk tot de categorie die met enige regelmaat de café-eigenaar helpt met het uitdoen van het licht.

Maar vandaag kwam er ook goed nieuws we mogen 2 uur langer op het terras blijven, en als we willen kunnen we ons ook al vanaf het vroege ochtenduur al laven aan de godendrankjes.
En we kunnen de corona kilootjes er ook weer af trainen kortom op dat gebied is er straks weer een beetje een balans in ons leven wel fijn toch.

En ook de sekswerkers mogen weer aan de bak, en als het hen net zo vergaat als bij ons de eerste weken, vrees ik dat zij niet klaar zullen zijn in een wip

Ik wens jullie allemaal alvast een hele fijne Hemelvaartsdag, probeer gezond te blijven en met veel plezier te genieten van ons mooie vak

Coos